Omenainen broilerimureke ja uunikasvikset
Omena tuo broilerimurekkeeseen pirskahduksen makeutta ja mehevyyttä, taatelit jännittävän lisävivahteen.
Ainekset
- 1 dl korppujauhoja
- 1 1/2 dl kevytmaitoa
- 400 g broilerinjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl ras el hanout -mausteseosta
- 1 omena
- 6 kuivattua pehmeää taatelia
Vuoan Voiteluun
- 1 tl öljyä
lisäksi
- 500 g perunoita, yleislajike
- 200 g porkkanaa
- 150 g palsternakkaa
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Omenainen broilerimureke ja uunikasvikset tehdään helposti näin:
1. Mittaa korppujauhot ja kevytmaito kulhoon. Anna turvota 5 minuuttia.Sekoita joukkoon broilerinjauheliha, kananmuna, suola ja ras el hanout -mausteseos. Kuori omena ja raasta karkeaksi raasteeksi omenakotaan saakka. Viipaloi taatelit. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon omenaraaste ja taatelit.
2. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Kaada mureketaikina vuoan keskelle ja muotoile noin 15 sentin pituiseksi pötköksi. Murekkeen voi paistaa myös pyöreässä vuoassa ja uunikasvikset kypsennetään leivinpaperin päällä pellillä.
3. Pese perunat huolellisesti kylmällä vedellä ja juuresharjalla, leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja suola. Kaada kasvikset uunivuokaan murekepötkön viereen. Kypsennä omenainen broilerimureke ja uunikasvikset 200-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie 35–40 minuuttia. Ruoka on valmis, kun perunat tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
Jauhelihasta loihdit helposti myös nämä arkiruoat:
Kommentit
Ei näytä kyllä kovin ”pötköltä” kuvassa oleva mureke.
Kommentit
Ei näytä kyllä kovin ”pötköltä” kuvassa oleva mureke.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous